petermaartenwouter.reismee.nl

Enjoying the Aussie way of life!

Hello everyone,

Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: Ja, we leven nog! En ja, we vermaken ons ook nog prima! Door de relaxte ‘Aussie-way of life' vergeet je de site nog wel eens te updaten en aangezien we sociaal hoog staan aangeschreven bij het andere volk dat hier leeft, ben je gewoon te druk om een verhaaltje te typen

Wink
!

Maargoed, dan de prangende vraag die door al jullie hoofdjes spookt: Wat hebben de 3 ‘crazy dutchies' gedaan de afgelopen tijd?

Onze tijd besteden we voornamelijk aan het opbouwen van een groot internationaal netwerk van nieuwe vrienden. Dit kan op twee manieren: Chillen in het hostel of het strand én stappen in de hipste kroegen. Gelukkig beschikken de heren over uitermaat hoog ontwikkelde skills om deze manier van netwerken te verheven tot een ware kunstvorm! Langs de Oostkust is er gewoon elke avond wat te doen in de kroeg en sta je dus op een ‘normale' maandagavond uit te gaan zoals de zaterdagavond in Nederland. Echt heel vet. Gemiddeld genomen begint een avond met een gruwelijke maaltijd (ja papa's en mama's, wij kunnen tegenwoordig koken als ware 5 sterren chefs)! Daarna trommelen we wat vrienden op uit ons steeds meer groeiende netwerk en wordt er een heerlijk wijntje opengetrokken, lokaal ook wel bekend als ‘delicious goon'. Na een glaasje of twee komen de kaarten op tafel en worden er enkele ‘gezelschapspelletjes' gespeeld, zoals Piramids, Horseracing en Kingsen. Rond een uur of 12 vertrekken de heren naar een club of bar tot een uurtje of 3 en komen de breakdancemoves eruit alsof ze aangeboren zijn. Aangezien we geen 18 meer zijn kunnen de oudjes dit niet elke avond volhouden en wordt dit tafereel ongeveer 4 keer per week herhaald.

Volgende logische vraag: zijn de heren dan alleen maar voor het stappen naar de Oostkust gereisd?

Uiteraard niet! Ook wij hadden niet verwacht dat het er zo aan toe gaat en dus ondernemen de mannen ook nog heftige activiteiten! Hoogtepunt van Australie tot nu toe is de 3 daagse tocht op Fraser Island, 's-Werelds grootste zandeiland. Dit eiland kun je alleen berijden in enorm grote 4-wheel drive jeeps, aangezien er alleen zandpaden zijn. De highway op het eiland bestaat enkel uit een langgerekt strand. Met een groep van 9 (de drie Dutchies + 6 gekke Engelsen) hebben we de tour gedaan. Waar het weer ons de laatste weken wel is in de steek laat (het is regenseizoen hier) was het deze 3 dagen schitterend. Met het nodige crosswerk hebben we de mooiste plekjes van het eiland bezocht, zoals Lake Mckenzie en de Champagnepools. Stel jezelf een foto van een tropisch eiland voor die je op een reisbrochure ziet en dan heb je ongeveer het beeld waar we verbleven! Uiteraard hebben de heren ook nog wat adrenaline nodig om te overleven. Dus toen de dames uit de groep aan het zonnen waren, besloten de mannen de jeep te pakken en eens te testen hoe hard er door het mulle zand gecrosst kan worden en of de jeep een beetje kan vliegen over de vele heuvels. Als volwaarde Dakar-coureurs zijn de heren helemaal losgegaan! Na een boom van heel dichtbij gezien te hebben, beseften we dat er nog wat mensen zijn die ons liefhebben in Nederland en besloten we het maar weer wat veiliger aan te doen!

Aangezien we als maniakken hebben gereden kon het natuurlijk niet anders dan dat er iets kapot gaat aan de auto: Lekke band op het strand; terwijl het vloed wordt en je dus binnen een bepaalde tijd weg moet zijn! Gelukkig hadden we een handige Engelsman die als een bezetene onder de auto kroop en de band verwisselde. Uiteraard onder leiding van de deskundige tips van de Dutchies. Voor de rest hadden we echt een hele toffe groep. Lekker gekampeerd, gebbqed en rond het kampvuur de sterkste verhalen verteld!

Rondom Brisbane hebben we de Australia Zoo bezocht van Steve Irwin (die hele actieve gast van Discovery Channel ook wel de Crocodile Hunter genoemd). Hier alle Australische dieren gezien zoals krokodillen, slangen, kangeroe's en Kamone's favoriete dier: de koala! Brisbane hebben we afgesloten door naar een kwalificatiewedstrijd van Australie te gaan. 'We' moesten voor de Asia cup de laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Indonesie spelen. Wedstrijd was echt een drama, maar gelukkig plaatsten de Socceroos zich door een 1-0 overwinning. Voor de kenners: Captain en tevens oud-psv-er Jason Culina was de man of the match.

Een andere vette activiteit was de ‘Scooteroo-tocht'. In Town of 1770 hebben ze allemaal brommers omgebouwd tot Harley-Davidson replica's. Met een groep van 60 man zijn de heren als ware Hells Angels langs de kust getourd en genoten van een zonsondergang. Ook hebben we hier wederom aan onze surfskills gewerkt en kunnen we ons al bijna meten met de wereldtop!

Aankomende week staat een 3 daagse zeiltocht gepland op de ‘Whitsundays' waar we heel erg naar uitkijken. Het blijft echter regenseizoen en dus is het weer erg wisselvallig. Ook is er een cycloon voorspeld in het gebied dus we moeten duimen dat het doorgaat. Aangezien we ervaren zeilers zijn zal het wel goedkomen en varen we gewoon door die cycloon heen! Een beetje snelheid is nooit verkeerd!

Wederom bedankt voor alle lieve berichten vanuit Nederland. Altijd leuk om wat te blijven horen. Wij gaan weer een lekker wijntje opentrekken!

Cheersss

Noomi

Dag mannen,

Wat een heftige verhalen allemaal. Doe toch ook maar een bietje voorzichtig met crossen en zeilen door cycloons...verder vooral nog veul plezier en een x

schel

Hey manne!!

Het doet me weer goed dat jullie je eigen vermaken!! Ik hoor wel dat jullie binnekort ook een motor gaan kope dan... manne spreek jullie nog he!! hahaha

Mazzell

Gaab

Ziet er weer goed uit junges.. geniet er nog maar van, want hier is het niks!

Gr.

Erwin

Hey Mannen,

Ziet er wederom weer prachtig uit daar! Nu het weer daar wat minder is, wordt het hier eindelijk wat beter (mag wel eens). Hopelijk wast die cycloon die vieze bruine kleur van jullie af ;-) Veel plezier nog!

Adios

Haans

Ziet er weer top uit daar!! Mooie stranden en heftige activiteiten :)!! Hier begint zowaar het zonnetje ook een beetje te schijnen!
Nog veel plezier!!!
Gr.

Robbertow

Hey ontwikkelde mens,
Wat een goed leven hebben jullie daar zeg, damn
Het is hier pas voor t eerst een beetje zonnig vandaag.
have fun

Roger

Weer super om jullie belevenissen te lezen! Wouter gefeliciteerd met je verjaardag!