petermaartenwouter.reismee.nl

Eastcoast See ya later!

Hallo allemaal,

Hier dan weer een berichtje met de verrichtingen van de mannen vanuit het mooie, gezellige en vooral bruisende Australie. Ondertussen zijn we de laatste fase van de reis ingegaan. We hebben de Oostkust verlaten en zijn in het Noorden van Australie aangekomen (Darwin). Voordat we de Outback ingaan, nog even een update wat we de afgelopen twee weekjes weer ondernomen hebben.

Zoals verteld in het vorige verslag dachten de mannen het stapleven aan de oostkust te onderbreken met een mooie zeiltocht naar de Whitsundays. Helaas gooide een cycloon roet in het eten en werd de trip op het laatste moment toch nog gecancelled. Dit bleek niet geheel onterecht, aangezien de boot waarop we zouden varen de volgende dag gehavend op de branding was geblazen door de cycloon! De nieuw verworven ruimte in het reisschema werd gelukkig professioneel besteed aan het ‘socializen' met andere backpackers en er werd wederom veel gestapt en voornamelijk slap geouwehoerd. Kenmerkend voor de afgelopen twee weken zijn dan ook weer hetgenieten van wat heerlijke wijntjes, het meeten van nieuwe mensen en een aantal knotsgekke stapavonden.

Toch hebben de heren, volwassen als ze zijn, ook nog de nodige activiteiten ondernomen. Zo zijn de heren helemaal naar het noordelijkste puntje van de Oostkust gereden; namelijk ‘Cape Tribulation'! Dit is een van de weinige plaatsen ter wereld waar een tropisch regenwoud en de zee samenkomen. De weg ernaartoe was al schitterend met prachtige landschappen en mooie views. Het deed ons weer denken aan Nieuw-Zeeland en de mannen waren diep onder de indruk vanwat moeder natuur kan creëren. Uiteraard geen Australië zonder de krokodillen! Daarom hebben we per boot koers gezet naar een rivier dwars door het tropisch regenwoud om deze giganten te spotten. Erg leuke ervaring en ook deze beesten kunnen van ons lijstje worden geschrapt.

Australië staat er natuurlijk ook om bekend datheteen van de mooiste duiklandschappen ter wereld herbergt; namelijk het ‘ Great Barrier Reef'. Waar veel backpackers ervoor kiezen om een dagtochtje te doen en wat rond te snorkelen hadden de heren besloten er maar meteen een 5 daagse duikcursus van te maken. Hiervoor moesten de heren zowaar weer de schoolbanken in en werden de hersenen voor 2 dagen hard gepijnigd. Uiteraard slaagden we alle drie met vlag en wimpel voor het theorie-examen en konden de mannen zich opmaken voor een 3-daags bootavontuur op het Great Barrier Reef. Al dat harde zwoegen en zweten in de klaslokalen had profijt, als ware Navy Seals bestormden de Dutchies het Reef op zoek naar de grootste haaien. Onder water was echt een heel andere wereld te zien dan wat je gewend bent: Koraalrif met de raarste vormen en kleuren, uiteenlopende vissen en uiteraard de schildpadden. Als je een beestje zag kon je er rustig achteraan zwemmen en de schildpadden kon je aaien. Kortom een hele vette ervaring! Na 3 duiken waren de mannen uiteindelijk gecertificeerd en mochten ze zonder instructeur op pad. Aangezien de mannen zo'n talent voor duiken hadden hebben ze ook nog de vervolgcursus gedaan en mogen we ons nu ‘Advanced Divers' noemen. Wat betekent dat je tot 30 meter diepte mag duiken. Uiteindelijk hebben de heren 9 duiken gedaan, waarvan 1 nachtduik. Allen waren zeer onder de indruk van het reef.

Na dit avontuur hebben de heren nog 4 dagen in Cairns gezeten om nog wat feestjes mee te pakken. Uiteraard is de verjaardag van Kamoen uitgebreid gevierd. Door middel van een ware kroegentocht werd de laatste avond aan de Oostkust afgesloten in stijl!

Zoals gezegd hebben de heren de Oostkust verlaten en gaan ze nu echt het avontuur tegemoet! De Outback gaat nu kennis maken met de Dutchies. Vanwege iets te ruime uitgaven is er besloten deze toch niet georganiseerd te doen, maar geheel zelf in te vullen. De komende weken geen luxe hostels, motels of hotels, geen uitgebreide diners, lekkere wijntjes of koude pilsjes! Nee de mannen gaan de outback doen zoals het bedoeld is: Als heuse kampeerders! De heren gaan bijna 5000 kilometer afleggen in de beste camper die konden vinden: een ‘Wicked Van' (zie foto). Het zal erg knus worden met zijn drietjes en dus hebben we er zin in!

Bedankt weer voor alle reacties en vooral de felicitaties voor Kamoen. De tijd begint te dringen, nog drie weekjes avontuur en dan zullen de heren alweer terugkeren voor de warme knuffels van onze geliefden!

Tot snel dus!

De Dutchies

Neef Ruud

Mooie uitzichten....... daar in de kroeg. Heel veel plezier daar in de Outback, en neem iets mee tegen de vliegen!!

Ad en tante Anita

Wat een feest allemaal!!
Hier lopen ook mooie meiden rond hoor, dus leuk voor de foto, maar wel daar laten.

Toch weer even tussen tante en Peter privé.....doe de schoenveters goed dicht, menneke, d'r kan zo maar een klein spinneke in oew skoentjes kruipen.

Tot over 5000km.

Nichtje Patricia

Ook het vierde gezinslid meldt zich nog even...

Jammer van de Whitsundays, maar de Great Barrier Reef en Cape Tribulation moeten veel goed hebben gemaakt.

Vergeet in Alice Springs DE kroeg niet over te slaan (ik weet de naam niet meer, maar je zult er onderweg ongetwijfeld anderen over horen). Als je daar de toiletten bezoekt zul je denken dat al die alcoholische drankjes de hersenen nu echt hebben aangetast, maarrrr niets is minder waar.

Tot slot sluit ik me aan bij broerlief; neem iets mee tegen de vliegen!!!

Geniet van de laatste weken en tot gauw!

Manonnie

Ha Maarten en de andere 2 mannen natuurlijk :)
Ben eindelijk beetje bijgelezen. Werd ook wel tijd he. Mooie foto's!
Ik ben nog nooit in Australië geweest, maar zo te horen en te zien moet dat toch op mijn lijstje komen!

Geniet nog van de laatste weekjes en als jullie keertje in Tilburg zijn, call me :D

xx Manonnie

Marijn

Yhoo Dudes!
Gefeliciteerd met jullie Advanced course, beter alles ff in 1x af te handelen! De outback klintk gaaf!! Veel plezier, ff back 2 basic!! Dat zal jullie leren ;-)
Cheers!! en Happy Easter xx

Stéphanie

Hey mannen!
Wat een verhalen toch weer en schitterende foto's! :)
Geniet er nog van!
xxxx

Ruud en Jacqueline

Mannen,

Wat heftig wat jullie daar allemaal hebben gezien en gaan zien. Super mooie foto's hebben jullie ook al gemaakt zeg. Stappen doen jullie ook genoeg zie ik wel haha. Moet toch een beetje de bier conditie op pijl houden zodat jullie ons straks nog gewoon bij kunnen houden haha.

Vrouwen zijn er voor jullie ook volop genoeg zo te zien ;-) komt dus helemaal goed daar met jullie.

Hier in Hollanda is alles zo'n bietje hetzelfde gebleven haha. Koud, saai, nat maar wel pilskus genoeg haha

Mannen veel plezier nog en geniet er nog ff van. Tis helaas zo voorbij.

Groeten en kusjes Ruud en Jacqueline.

stadsgenoot

Hey "de heren"

Zo te zien en lezen vermaken jullie je prima. Geniet er nog van laatste weekjes!
Joe hai

Nice van btw

Banaan

Die 'wicked van' van jullie is dat een uitgebouwde Rover-unit ofzo. Zal wel weer een idee van de Rensebrink geweest zijn. Hopelijk overleven jullie het allemaal in dat karretje!